Utrecht fietst!

Utrecht is een wereldfietsstad. Alleen al tussen 7.00 en 19.00 uur rijden dagelijks ruim 100.000 fietsers via de binnenstad van en naar werk, school, universiteit, openbaar vervoer en winkels. Voor deze en alle toekomstige fietsers maken we fietsen nog leuker en aantrekkelijker. Zo willen we van Utrecht een wereldfietsstad maken!

Wandel of fiets zelf de route!
Nieuwsgierig naar wat Utrecht nou tot een echte fietsstad maakt?  Wandel of fiets dan de Utrecht Fietst route (pdf, 461 kB) en ontdek zelf hoe Utrecht op weg is om wereldfietsstad te worden.

Hoe maken we van Utrecht een wereldfietsstad?
Door fietsen gemakkelijker, veiliger en leuker te maken: met prettige en snelle fietsroutes, vaker groen bij verkeerslichten, handige en goed bereikbare stallingen, veilige omleidingen. En ook met slimme en innovatieve oplossingen die het fietsen nog leuker maken. Het uiteindelijk doel: nóg meer mensen (jong, oud, ervaren, beginner, toerist, werknemer, e-biker) op de fiets. Hoe we dit gaan doen, lees je in het Actieplan Utrecht fietst 2015-2020 (pdf, 15MB) of de samenvatting van het actieplan (pdf, 150 kB).

Lid worden van de community Utrecht fietst!?
Wil je op de hoogte blijven van de acties die de gemeente Utrecht uitvoert om fietsen in Utrecht nog aantrekkelijker te maken? Input geven op voorgestelde maatregelen? Sluit u dan aan bij de community Utrecht fietst! Dan houden wij joy op de hoogte van de laatste nieuwtjes en vragen regelmatig om jouw mening. Dat kan op verschillende manieren:

Of kijk voor het laatste nieuws op de website van Utrecht fietst!

Summary: 
Utrecht is een wereldfietsstad.