Festival du Vélo 2017

Utrecht houdt de herinnering aan de Tourstart van 2015 ook dit jaar levend met het Festival du Vélo, waarbij de fiets honderd dagen in de schijnwerpers staat. Vanaf donderdag 23 maart start de voorpret richting de Tourstart in het weekend van 1 en 2 juli, wanneer ook in Utrecht talloze fiets- en wieleractiviteiten plaatsvinden. Het festival wordt op 2 juli afgesloten met de Tour d’Utrecht, een toertocht over het parcours van de Tourstart 2015.

Eén van de eerste activiteiten is op zondag 2 april in de Ekko, waar op groot scherm naar de Ronde van Vlaanderen kan worden gekeken. Zaterdag 13 mei is de feestelijke opening van de Dafne Schippersbrug, overigens is deze prachtige brug die de fietsroutes tussen Leidsche Rijn en Oog in Al verbindt al vanaf 3 april te gebruiken. De Fietsmeesters van Harten voor Sport zijn weer te vinden op scholen en in de wijken om fietslessen te geven.  Fietsen in Italiaanse sferen? Dat kan tijdens de Classico Giro Utrecht op 21 mei met prachtige routes die vanaf het Utrecht Science Park (USP) over de Heuvelrug lopen. De P&R op de Uithof is 21 mei ook weer het strijdtoneel van de Klimtijdrit. De Utrechtse verenigingen bieden verschillende trainingen en ritten aan met hun programma: Ga toch fietsen! Op 24 en 25 juni is het Utrechts wielerweekend met de Ronde van de Maliebaan en de Ronde van het Wilhelminapark. Het volledige programma staat op www.festivalduvelo.com.

Aansluiten bij ons peloton?
We zijn nog op zoek naar leuke en bijzondere fiets- en wieleractiviteiten voor Festival du Vélo. Partijen die willen aansluiten bij dit peloton zijn van harte welkom. Initiatieven en ideeën kunnen worden gestuurd naar info@festivalduvelo.com. Hetzelfde adres staat open voor reporters die in woord of beeld verslag willen doen van de verschillende evenementen. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers voor het slotweekend van 30 juni t/m 2 juli die kunnen fungeren als gastvrouw of -heer of begeleider van een evenement. Via een aanmelding op bovenstaand adres blijf je op de hoogte van alle activiteiten!

Summary: 
Festival du Vélo 100 dagen tot Le Grand Départ

Voor Utrechters