Voorronde NK Slowbiking


1 jul
afbeelding van BINKmarielle

Stadhuisplein

Korte Minrebroederstraat 9, Utrecht
Tijd: 11:00 tot 16:00
Add to Calendar
zaterdag 1 juli, 11:00 tot 16:00

Wie kan er het aller langzaamst fietsen van Nederland? Om dat uit te maken organiseert Cycle Fun Productions dit jaar voor de derde keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. Op 1 juli vindt de negende officiële voorronde plaats op het Stadhuisplein van Utrecht.

Na de voorrondes in Amsterdam, Arnhem, Heerlen, Alblasserdam, Lelystad, Rotterdam, Emmen en Oss vindt op 1 juli de laatste voorronde plaats in Utrecht als onderdeel van het feestelijke Festival du Vélo Tourstart weekend. Het is de laatste kans voor deelnemers om zich te plaatsen voor de finale op 17 september, tijdens Tilburg Fietst Festival.

Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar er is veel concentratie voor nodig om je juiste balans te vinden en te houden. De geoefende slowbiker doet minstens een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord van Niels de Wit staat op  2 uur en 32 minuten en 28 seconden!

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk. Kijk voor meer informatie over slowbiken op de site van Cycle Fun Productions.