Ronde van de Maliebaan: Wielerwedstrijden Utrecht


25 jun
afbeelding van BINKmarielle
zondag 25 juni, 11:00 tot 16:30

De Utrechtste Wielerwedstrijden 2017 vinden plaats op 24 en 25 juni. Een unieke kans om in hartje Utrecht te koersen! Op zaterdag 24 juni vormt het schitterende Wilhelminapark het decor van wedstrijden. Zondag 25 juni is de Maliebaan het domein van de serieuze amateurs voor een echt criterium. ​

Het programma van zondag 25 juni 2017 vindt plaats rond het oudste fietspad van Nederland: de Maliebaan. Deze dag komen de officiële wedstrijdcategorieën aan bod, maar ook is er plek voor de heren funklasse en de jeugd. De heren met licentie (verschillende categorieën gecombineerd) zorgen op deze dag voor het afsluitende vuurwerk.

Utrechts kampioenschap Funklasse heren

Tijdens de Ronde van de Maliebaan wordt het Utrechts kampioenschap voor de funklasse heren over twee onderdelen betwist. Het kampioenschap bestaat uit een tijdrit en een criterium. Om 11.00 uur rijden de heren de tijdrit over 1 ronde (1,2km.) en om 13.15 uur het criterium. Over deze twee onderdelen maken we een puntenklassement op. Degene met de meeste punten huldigen we als Utrechts kampioen.

 

De puntenverdeling:

Tijdrit: de winnaar van de tijdrit krijgt 20 punten. De tweede renner krijgt 19 punten, de derde 18, enzovoort. 

Criterium: op basis van de finishvolgorde worden punten aan de eerste 20 renners uitgedeeld. 

Het is niet mogelijk alleen aan de tijdrit mee te doen.

De huldiging: Utrechtse kampioenstrui

De winnaar krijgt de enige echte Utrechtse kampioenstrui. De nummers 2 en 3 huldigen we op het podium naast de winnaar.

Inschrijven

Als houder van een licentie van de KNWU kun je je binnenkort inschrijven via de KNWU. Daginschrijving kost €8,-. Op de dag van de wedstrijden betaalt iedereen nog €2,- inschrijfkosten (contant).

Locatie en parcours

Op zondag vindt het Wielerweekend plaats op de Maliebaan. Klik hier om het parcours van 1,7 kilometer te bekijken. Basisschool De Odyssee fungeert tijdens het Wielerweekend als kleedkamer. Bekijk hier de locatie van de kleedkamer.