Classico Giro Utrecht


21 mei

#ClassicoGiro

Geen tweets gevonden
afbeelding van Femke van der Meij
zondag 21 mei, 09:00 tot 18:00

Na een jaar afwezigheid en vervolgens een geweldige comeback in 2016 staat de Classico Giro Utrecht ook in 2017 weer op de kalender! Op zondag 21 mei 2017 vindt alweer de 7e editie plaats. Ook dit jaar zijn er weer de unieke, bekende pelotonstocht en drie vrije toertochten met een lengte van: 130, 75 en 35 km.

Pelotonstocht
Je kunt je inschrijven voor de pelotonstocht van 110 km. We rijden in één gezamenlijk peloton de gehele route. De weg is geheel autovrij gemaakt voor het peloton en we rijden vooral over de grote weg en niet over fietspaden. We rijden met een gemiddelde van 27 km per uur en de voorrijders zorgen dat dit tempo wordt aangehouden. Het is een unieke belevenis om met een paar duizend deelnemers in het peloton te rijden! We rijden een stuk over het parcours dat de profs tijdens de Giro d’Italia van 2010 reden (etappe Amsterdam – Utrecht). De start is om 10.00 uur op het Utrecht Science Park.

Vrije toertocht 130 km
Dit is een zogenaamde vrije toertocht waar je op eigen gelegenheid fietst. De route is volledig uitgepijld en ook als GPX-bestand verkrijgbaar. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten waar je eten en drinken kunt krijgen. De start is tussen 09.00 en 09.30 uur op het Utrecht Science Park. De route voert naar de Utrechtse Heuvelrug en er zijn diverse klimmetjes in de route opgenomen..

Vrije toertocht 75 km
Dit is een zogenaamde vrije toertocht waar je op eigen gelegenheid fietst. De route is volledig uitgepijld en ook als GPX-bestand verkrijgbaar.  De start is tussen 10.30 en 11.00 uur op het Utrecht Science Park. De route voert naar de Utrechtse Heuvelrug.

RTV Utrecht 35 km
Een fraaie route voor families, e-bikers en mensen die gewoon leuk een stukje willen fietsen en is niet bedoeld en geschikt voor racefietsers. Er is geen helmplicht bij deze afstand, hoewel we natuurlijk wel een helm adviseren. Deze afstand wordt speciaal ondersteund door RTV Utrecht. De start is tussen 10.30 en 11.00 uur op het Utrecht Science Park.   Bij de vrije toertochten is het wielershirt niet inbegrepen maar wel bij te bestellen voor € 20,- per persoon. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Klimtijdrit
Op de start-/finishlocatie van de Classico Giro wordt zondag ook de Klimtijdrit Utrecht verreden: een tijdrit in de negen verdiepingen tellende parkeergarage bij de Uithof. Een ideaal toetje van een mooie wielerdag. Niet alleen om te bekijken, maar ook om zelf aan mee te doen! Meer inforantie hierover vind je hier.