Bike Repair Café

afbeelding van BINKmarielle

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je heen kunt om iets te repareren. Gereedschap, materiaal en kennis in de vorm van deskundige vrijwilligers, zijn aanwezig. Het te repareren voorwerp neem je zelf mee. Bij het Repair Café ga je samen aan de slag om kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed en natuurlijk fietsen samen te repareren.

Bike Repair Café is het op de fiets aangepaste concept van het Repair Café. Hiervoor zijn speciale bakfietsen ingericht met fietsgereedschap. Dit initiatief is opgezet toen bleek dat sommige Utrechters de fiets laten staan omdat die een defect heeft waar ze zelf niet de handigheid voor hebben om het op te lossen. Met een defect kun je natuurlijk naar de fietsenmaker, maar als het iets simpels is kan het handiger en goedkoper zijn om het defect zelf te (leren) repareren.

Aan het Bike Repair Café zijn ervaren vrijwilligers verbonden die de reparatiekennis bezitten die bij veel van ons is verdwenen of nooit aanwezig was. Tijdens het samen repareren van fietsen wordt waardevolle praktische kennis overgedragen en zo behouden. Bike Repair Café wil laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Deelname is gratis!

Het volgende Bike Repair Café waar je naartoe kunt is aanstaande zaterdag bij de opening van de Dafne Schippersbrug tussen 13.30 en 15.00 uur.

Summary: 
Bike Repair Café